Cemetery Cottage

The present day cottage near the south entrance of the cemetery was built in the Queen Anne style.  The cottage was originally referred to as the rest house. It has been used for a variety of purposes including a place for visitors to gather, meeting place for the Board of Trustees, and for storage. Over the years the cottage became quite run down. In 1997, some members of the Board of Trustees decided to remove it. That spurred many “letters to the editor” of the Daily Union and caused quite an uproar in the community. The matter was settled to everyone’s satisfaction when Mark and Valerie Kerschensteiner stepped forward and offered to pay for the complete restoration and remodeling of the cottage. The building is a local landmark because of its history and its Queen Anne style architecture.